Slobodan Prvanović saopštio da će konkurisati za člana Upravnog odbora RTS

Vesti 27. sep 202013:01 > 13:07
N1

Istraživač u Institutu za fiziku u Beogradu Slobodan Prvanović saopštio je da će konkurisati za člana Upravnog odobra Radio-televizije Srbije, za šta će Regulatornom telu za elektronske medije u ponedeljak predati prijavu.

U obrazloženju prijave koje će predati REM-u, Prvanović je naveo da se na to odlučio, između ostalog, zbog toga što RTS krši zakone iz medijske sfere, namerno obmanjuje javnost skrivanjem istine, svojim odnosom prema vrhu vlasti dovodi do zagađenja medijskog prostora, ali i zbog toga što Upravni odbor javnog servisa nije sprečio rukovodstvo u tome.

„Što se tiče mojih namera one su, čini mi se, odavno jasne. Кao što znate, pre nekoliko meseci sam pokrenuo akciju među kolegama iz akademske zajednice u okviru koje smo, najkraće rečeno, tražili da RTS počne da poštuje zakone u svom radu. Namera mi je da uradim sve što mogu u pravcu obezbeđivanja poštovanja svih relevantnih zakona i obezbeđivanja preko potrebnog istinitog i potpunog informisanja građana, kao što je to i dato u zadatak Javnom servisu, a što rukovodstvo RTS-a građanima uskraćuje“, piše u obrazloženju dostavljenom medijima.

Prvanović je naglasio da bi se zalagao za maksimalnu transparentnost u radu čitavog sistema, za personalnu odgovornost u radu svakog pojedinca i za savesno trošenje sredstava građana, „a čini mi se da ništa od ovoga trenutno nemamo kada je u pitanju RTS“.

„Oduvek sam smatrao da je nedopustivo da onaj koga gradjani finansiraju koristi dobijena sredstva za obmanjivanje javnosti i zato od vas tražim podršku u mojim zalaganjima da oslobodimo RTS. Do sada ste, uvaženi članovi Saveta REM-a, ko zna koliko puta demonstrirali vašu udvoričku politiku“, dodao je Prvanović.