Pet kandidata za direktora RTS, među njima Bujošević i Olivera Jovićević

Vesti 25. sep 202013:12 > 13:16
N1

Upravni odbor Radio televizije Srbije (RTS) usvojio je pet prijava za generalnog direktora RTS-a, od kojih četiri usvojene kandidature dolaze iz javnog servisa.

Kako je saopštilo Udruženje novinara Srbije, na današnjoj sednici Upravni odbor RTS-a je konstatovao da od 12 pristiglih prijava samo tih pet kandidata pravno-formalno ispunjavaju uslove konkursa za direktora javnog servisa.

Usvojene kandidature koje dolaze iz javnog servisa su od generalnog direktora RTS-a od 2015. godine Dragana Bujoševića, autorke emisije „Upitnik“ Olivere Jovićević, urednika Jutarnjeg programa RTS-a Vladimira Palikuće i Stanislava Veljkovića, koji je 35 godina u javnom servisu bio na deset različitih pozicija, dok je peta usvojena kandidatura od bivšeg člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Miloša Rajkovića.

„Prijave, koje nisu ispunile uslove konkursa su Budimira Markovića, Đure Mrđe, Svetislava Nedeljkovića, Vladana Rakića, Milene Vučetić, Slobodana Orlića, kao i prijava Aleksandra Vučića koju je, kako je ranije u medijama najavio, Kreativni tim Pokreta za preokret dostavio Upravnom odboru“, navodi se u saopštenju UNS-a.

Predsednik Upravnog odbora RTS-a Vladimir Vuletić najavio je da sledećeg utorka na zatvorenoj sednici UO RTS-a sledi razgovor sa kandidatima čije su prijave usvojene, a da će Upravni odbor u skladu sa pravilnikom, u roku od 45 dana imenovati generalnog direktora RTS-a.