Sastanak opozicije – domaćin Nova stranka, nema predstavnika UOS-a

N1

Deo opozicije ponovo se okupio na razgovorima. Ovog puta domaćin je Nova stranka i njen predsednik Zoran Živković.

Inicijativa koju je pokrenuo lider SDS Boris Tadić, danas je premeštena u prostorije Nove stranke čiji je lider Zoran Živković.

Danas su na sastanku prisutni Miloš Jovanović iz DSS, Vojin Biljić iz Dosta je bilo, Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograd, Pavle Grbović iz PSG, i inicijator sastanaka lider SDS Tadić, ali i pedstavnici „Srca grada“ iz opštine Stari grad.

POVEZANE VESTI

Nisu prisutni predstavnici Odružene opozicije Srbije, koje je prošle nedelje u SDS-u predstavljao Janko Veselinović, kao ni lider SSP Dragan Đilas, Vuk Jeremić iz Narodne stranke, ni Zoran Lutovac, iz Demokratske stranke. Iako je bio na prethodnom sastanku, nije se pojavio ni Đorđe Vukadinović.

Prošle nedelje nakon sastanka predstavljen je kao uspeh dogovor o nenapadanju, ali ovih dana su se čule zamerke da je taj dogovor prekršen, kako tvrdi Janko Veselinović, i da ge je prekršio upravo Zoran Živković jednim tvitom, koji je shvaćen kao kritika.

Veselnović je rekao da o današnjem sastanku nije ni obavešten.

Bio je pozvan i lider Dveri Boško Obradović, ali još prošle nedelje on je rekao da ne želi da bude na sastanku koji moderira Tadić, već da to treba da budu nova lica, koja ni sada ni ranije nisu bili na vlasti.

Sastanak bi trebalo da bude završen do 19 sati kada je predviđeno i obraćanje za medije.