Vučić: Moj brat nema ni jedan jedini ar zemlje u Vojvodini

Vesti 24. sep 202010:57 > 11:06
TANJUG/TARA RADOVANOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je danas da njegov brat Andrej poseduje zemlju u Vojvodini i pozvao medije da mu pokažu makar jedan plac u navodnom vlasništvu njegovog brata.

„On nema plac ni od jednog ara nigde u Vojvodini. Odvedite me vi lažovi iz medija bilo gde i pokažite mi jedan plac mog brata. I naravno, nećete me odvesti nigde jer ne postoji“, rekao je Vučić nakon policijske svečanosti u Nastavnom centru u Makišu.

Vučić je rekao da oni političari koji lansiraju te priče polaze od sebe i od onoga šta bi oni radili da su u prilici, i to projektuju na „druge normalne i poštene ljude koji samo hoće napredak Srbije“.

Članica Saveta za borbu protiv korupcije Jelisaveta Vasilić izjavila je ranije da Savet prikuplja dokumentaciju o bivšim kombinatima u Vojvodini i da „ko god dodje od vojvodjanskih paora svi govore da je Andrej (Vučić) glavni u kupovini zemljišta i da sve ide preko njega“.

„Mi to još nismo dokumentovali. Institucije odbijaju da saradjuju, ne daju nam dokumenta i to ukazuje na potpuni izostanak borbe protiv korupcije od strane vlasti u korist otvorene sistemske pljačke“, rekla je Vasilić za novi NIN.

Spremni za Brisel, insistiraćemo na ZSO

Vučić kaže da se pregovori Beograda i Prištine vode pod okriljem Evropske unije (EU) i u najboljoj veri ti pregovori će biti nastavljen pod okriljem Unije, uz napomenu da je Srbija spremna za razgovore u Briselu 28. septembra.

Vučić je rekao da ne bi odgovarao danas na pitanje da li se razgovaralo o tome da se pregovori sa Prištinom odvijaju uz učešće i veću ulogu Sjedinjenih Država.

Mi smo spremni za razgovore, Zajednica srpskih opština je nezaobilazna tema i mi ćemo na tome insistirati, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije najavio je da danas putuje u Tursku, na razgovore sa predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Ne moram da govorim koliko su važni razgovori sa turskim predsednikom, rekao je Vučić.