Žeželj pokušao da izvrši pritisak na Savet uoči sastanka o ugovoru sa Telekomom

Vesti 23. sep 202019:01 > 19:05
Beta/Adria Media Group

Vlasnik kompanije "Wireless Media" Igor Žeželj pokušao je da izvrši pritisak na Savet za borbu protiv korupcije uoči današnjeg sastanka čija je tema trebalo da bude ugovor te kompanije sa Telekomom Srbija.

„Savet za borbu protiv korupcije obaveštava javnost da je neposredno pred današnji sastanak Igor Žeželj pokušao da izvrši pritisak na Savet. Pokušaj pritiska dodatno je motivisao Savet da još dublje i preciznije analizira predmetni Ugovor zbog čega će Savet zatražiti dodatne informacije od Vlade Republike Srbije, Telekoma Srbija a. d. i Wireless Media“, navodi se u saopštenju Saveta dostavljenom redakciji N1.

POVEZANE VESTI

Savet je od kompanije Wireless Media i Telekoma Srbija a. d. posebno zatražio da dostave verodostojan Ugovor, zato što je prigovoreno da primerak Ugovora kojim raspolaže Savet nije kompletan i da Savet ne poseduje anekse Ugovora.

„Ujedno, skrenuta je pažnja Savetu da Ugovor kojim raspolaže nije pribavljen na legalan način i nosi oznaku ‘poslovna tajna'“, dodaje se u saopštenju.

Savet je istovremeno pozvao Igora Žeželja da javno objavi pismo dostavljeno Savetu za borbu protiv korupcije.

O daljim odlukama Savet će obavestiti javnost, poručuje se u saopštenju.

Podsetimo potpredsednik Saveta Miroslav Milićević ranije je najavio da će to antikorupcijsko telo danas razgovarati i dati mišljenje o Telekomu, jer je reč o temi za koju je javnost veoma zainteresovana.

Prethodno je članica Saveta za borbu protiv korupcije Jelisaveta Vasilić napisala i poslala ostalim članovima Saveta mišljenje o ugovoru o saradnji Telekoma i kompanije Wireless media.