Direktor kaže spisak za "lične potrebe", lekari – mi smo žigosani, crne ovce

Vesti 23. sep 202018:45 > 18:47
N1

Direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević kaže da spisak sa imenima lekara - potpisnika peticije "Ujedinjeni protiv kovida", nije napravio kako bi ga nekome poslao. Međutim, neki koji su se na tom spisku našli - sumnjaju u iskrenost svog pretpostavljenog. Zašto bi direktor "za svoje potrebe", kako se izjasnio, pobrojao imena 13 doktora i sve to stavio na zvanični memorandum bolnice, potpisao i pečatirao, ako nije spremio da nekome prosledi, kaže neurolog Nenad Zdravković.

On smatra da je direktor bolnice izmislio da je spisak nastao kako bi nezadovoljni lekari bili pozvani na sastanak.

Iako sa većinom potpisnika peticije za smenu državnog Kriznog štaba, kako je i sam rekao, blisko sarađuje, direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević je želeo da napravi zvaničan dokument – na memorandumu, sa pečatom i svojim potpisom, kako bi ih pozvao na sastanak da ih pita – šta bi menjali u leskovačkoj bolnici.

I do sastanka je došlo, trajao je skoro dva sata. Ekipa N1 udaljena iz zgrade uprave bolnice tolom sastanka, tako da o dešavanjima sa njega – saznajemo najpre od direktora.

N1: Da li imate utisak da ste ih možda uplašili tim spiskom?

„Oni se već nalaze na nekom spisku, on postoji i može svako da ga pročita, nisam ja izmislio spisak da sam ga ja pravio po svom nahođenju, oni su sami potpisali to… hteo sam da vidim čime su to moji lekari nezadovoljni“, kaže Nebojsa Dimitrijevic, direktor bolnice u Leskovcu.

Lekar Nenad Zdravkovic tvrdi da je bio na tom istom sastanku.

„Mislio sam da će tema biti glavni problem u ovoj situaciji, a to je što su naša imena osvanula na nekom spisku. Slobodno taj spisak može da ima naslov – 12 ili 13 žigosanih iz Leskovca! Ja sam hteo da o tome da razgovaramo“, kaže Nenad Zdravkovic, lekar Opšte bolnice Leskovac.

„Zamagljivanje“ pravog razloga za dobro čuvani sastanak, prema njegovom zaključku, zato što je, tvrdi, spisak sa njihovim imenima pravljen po narudžbini iz Beograda. I da nije „procurio“ u javnost, današnji sastanak se ne bi ni spominjao, smatra.

„On je nekome poslat i hoću da znam kome, ko je dao nalog? Mislim da spisak na zvaničnom memorandumu bolnice je sigurno nekome posat, zarad sebe i svoje porodice, i ja hocu da znam kome“, kaže Zdravković.

„Neće niko imati posledice, bilo kakve konsekvence, što se tiče mene i bolnice, shvatam da je to sa njihove strane dobronamerno. Nisam ga nigde slao, spisak je kod nas ovde“, navodi direktor.

Doktor Rangelov je ortoped u Leskovcu. Kaže da je zbog imena Aleksandar – na direktorovom spisku prvi. Tvrdi da na sastanak nije bio ni pozvan jer bi, kaze, kao i kolega neurolog, insistirao na odgovoru – čemu spisak sa pečatom na memorandumu.

„Ovde je u i pitanju dokument gde on izgleda samom sebi upućuje sa svojim potpisom. To doživljam kao neku vrstu pritiska, mi smo neka vrsta crnih ovaca“, rekao je Rangelov.

Direktor bolnice tvrdi da nikom od kolega ne preti nikakva opasnost od odmazde, iako su se nesvesno našli na njegovom spisku zato što su svesno postali deo Ujedinjenih protiv kovida.