Obezbeđenje pretilo ekipi TV N1, kompanija Aseko se izvinila

Vesti 23. sep 202017:53 > 20:33
N1

Prilikom pokušaja snimanja zgrade kompanije "Aseko" za potrebe TV priloga, ekipu N1 napao je radnik firme koja je angažovana na obezbeđenju tog objekta, uz udaranje kamere i otvorene pretnje.

„Samo dođete tu ko neki indijanci, mislite da ako su vas iz Amerike poslali da možete da radite šta hoćete. Dosadan si. Dođi u moju kuću upucaću te ko zeca još kad te vidim odakle si doš’o“, rekao je radnik obezbeđenja ekipi N1.

Povodom incidenta ispred zgrade u kojoj se nalaze njene prostorije, kompanija Aseko uputila je izvinjenje televiziji N1.

„Radnik obezbeđenja koji je onemogućio snimanje zgrade nije zaposlen u našoj kompaniji, niti angažovan sa naše strane. Žao nam je zbog navedene situacije, pogotovo što kao kompanija ne podržavamo nijednu vrstu neprofesionalnog i nasilnog ponašanja“, poručuju iz kompanije Aseko.

Podsetimo, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić ostavila je prethodno na pisarnici Republičkog javnog tužilaštva ugovore u kojima se, kako kaže, vidi da je kompanija „Aseko“, u kojoj radi brat premijerke Ane Brnabić, Igor Brnabić dobila 180 miliona dinara za projekat Kancelarije za IT upravu koja je u nadležnosti predsednice Vlade.

U reakciji firma Aseko navodi da više od jedne decenije posluje sa javnim sektorom i ima uspešnu saradnju sa više od 20 institucija.