Đurić sa predstavnicima DFC-a: Pokrenuti projekte važne za sve na Kosovu

Vesti 23. sep. 202014:53 > 15:02
Podeli:
Izvor: Tanjug / Zoran Žestić

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je sa delegacijom američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije o potencijalima za ekonomska ulaganja u našu južnu pokrajinu, i istakao da veruje da bi bilo veoma značajno pokrenuti projekte u kojima bi učestvovale i od kojih bi korist imale sve etničke grupe.

Đurić je sagovornike upoznao sa poljoprivrednim kapacitetima na Kosovu i Metohiji, neiskorišćenim industrijskim potencijalima, mogućnostima razvoja turizma i važnošću unapređenja malog i srednjeg biznisa oslanjanjem na lokalne proizvođače i ljudske resurse.

Posebnu pažnju Đurić je posvetio ekonomskim prilikama i poslovnim šansama u većinski srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju.

Đurić je predstavnicima DFC, među kojima je bio i direktor beogradske kancelarije Džon Jovanović, zahvalio na spremnosti da ulože napore i sredstva u jačanje ekonomije u centralnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji, izrazivši očekivanje da će najsnažnija svetska ekonomska sila uspešno kroz različite projekte doprineti stvaranju naprednog i privredno dinamičnog prostora u ovom delu Evrope.