Kosnet: Sporazum u Beloj kući dovešće do normalizacije odnosa Srbije i Kosova

Vesti 22. sep 202016:31 > 16:42
Podeli:
Izvor: AFP/Ozan Kose

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet ocenio je da će sporazum u Beloj kući dovesti do normalizacije ekonomskih odnosa između Kosova i Srbije.

Jučerašnja poseta do sada je zaista bila bez presedana. Četrnaest članova koji predstavljaju šest američkih agencija, posetili su Prištinu kako bi podvukli posvećenost Sjedinjenih Država Kosovu, njegovom narodu i istorijskom sporazumu Bele kuće koji će dovesti do normalizacije ekonomskih odnosa izmedju Kosova i Srbije“, rekao je Kosnet, a prenose prištinski mediji.

Ambasador je kazao da će jake veze koje će se stvoriti kroz više projekata rezultirati stotinama novih radnih mesta za mlade.

„Jače veze, kroz zajedničke infrastrukturne projekte, energetiku, turizam i saradnju u privatnom sektoru, dovešće do stotina radnih mesta za mlade“, dodao je on.

Naveo je da jedva čeka da zajedno sa Vladom Kosova i privatnim sektorom radi na punoj primeni obaveza preuzetih sporazumom postignutim u Vašingtonu.

„Tokom narednih nedelja i meseci radujemo se saradnji sa našim partnerima iz Vlade Kosova i privatnog sektora kako bismo u potpunosti sproveli obaveze preuzete u sporazumu iz Vašingtona“, zaključio je Filip Kosnet.