Miloš Vučević ponovo izabran za gradonačelnika Novog Sada

Izbori 2020 21. sep. 202015:23 > 15:34
Podeli:
Izvor: Tanjug/ Jaroslav Pap

Dosadašnji gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ponovo je izabran na tu funkciju. Za Vučevića je, od 78 odbornika, glasalo 70, šest je bilo protiv i dva glasa bila su nevažeća.

Vučević se obratio odbornicima Skupštine grada Novog Sada i poručio da „Novi Sad nijedan dan nije pretrpeo čekajući izbor gradonačelnika“, prenosi RTV.

Zahvalio je koalicionim partnerima, kolegama sa liste i poručio „da će se boriti za Novi Sad“.

Vladajuću koaliciju u Novom Sadu predvodiće SNS, a partneri u vlasti su im Socijalistička partija Srbije, Srpski patriotski savez (SPAS) i Liga socijaldemokrata Vojvodine, dok su u opoziciji Srpska radikalna stranka i Demokratska stranka Srbije.

„Radićemo kao što smo radili do danas, u mom radnom rasporedu ništa se neće promeniti, idem na isto radno mesto i bavim se istim problemima“, izjavio je novinarima gradonačelnik Novog Sada.

Novi ljudi u gradskoj vlasti koji nisu do sada bili u izvršnoj vlasti čine oko 40 odsto.

Vučević je rekao da pred novom vlašću stoji rebalans budžeta i najavio nove strane investicije.

On je istakao i da je u Novom Sadu stopa nezaposlenosti ispod šest odsto, što je, po njegovim rečima, istorijski minimum.

Vučević je naglasio i da je ponosan što je prvi čovek u istoriji od 272 godine Grada Novog Sada koji je treći put izabran za gradonačelnika.

Najavio je da će se, između ostalog, zalagati za novi most, rekonstrukciju Spensa, ostanak mladih u Novom Sadu i da će se za to boriti i u narednom periodu.

„Za mene ne može da bude utešna nagrada ovaj izbor. To je za mene velika privilegija i velika obaveza, ne osećam milimetar prostora da neko nipodaštava funkciju gradonačelnika Novog Sada“, odgovorio je Vučević na pitanje novinara kako komentariše to što je u prethodnom periodu viđen na brojnim drugim, državnim, funkcijama.