Ljajić potvrdio da neće biti ministar u novoj vladi: Dušebrižnici mi broje dane

Vesti 19. sep. 202022:33 > 22:38
Podeli:
Izvor: N1

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić potvrdio je da posle 20 godina napušta ministarsku poziciju.

Ljajić, koji je i lider Socijaldemokratske partije Srbije, rekao je da neće biti ministar u novoj vladi Srbije.

„Postoji više razloga, a dva su ključna. Prvi je činjenica da sam još pre dve godine to najavio i nekoliko puta posle ponovio. Drugi razlog su učestale optužbe mojih političkih oponenata i ovdašnje opozicije da sam u svakoj vladi i da sam večiti ministar“, rekao je Ljajić za list Blic.

On je naveo da je jedan od retkih ministara koji je izašao iz Vlade, a da nije oteran, koji se ministarskog mesta odrekao bez ikakve afere.

„Dušebrižnici su čak izbrojali i broj dana koji sam proveo u Vladi. A ja sam jedan od retkih ministara koji je izašao iz Vlade a da nije oteran, koji se odrekao ministarskog mesta bez ikakve afere, i napustio poziciju uprkos nikad boljim rezultatima koje smo ostvarili na poslednjim izborima, posebno u Sandžaku. Svi ti kritizeri svesno zaboravljaju da sam ovoj u zemlji radio najteže poslove koje su drugi izbegavali da rade, kao što su Hag, Kosovo, jug Srbije i nigde suštinski nisam napravio nijednu veliku grešku. Ispade da je glavni problem u zemlji što sam ja član skoro svih vlada od 2000. godine“, rekao je Ljajić.

Ljajić je rekao da ima ko će da ga odmeni, ali detalje nije mogao da otkrije.

„Ne mogu još da govorim o konkretnim imenima iz prostog razloga što još nismo definisali koji će tačno resor pripasti SDP-u Srbije“, naveo je LJajić.

Kada je reč o tome čime će se baviti u budućnosti, Ljajić je rekao kako ima mnogo planova, a posebno će se posvetiti jačanju stranke i razvoju njene infrastrukture.