Predsednik Nadzornog odbora Zastava oružja ponovo prijavio predsednika sindikata

Vesti 18. sep. 202014:49 > 14:54
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Samostalnog sindikata fabrike "Zastava oružje" Dragan Ilić biće saslušan u policiji u ponedeljak, povodom nove krivične prijave koju je protiv njega podneo predsednik Nadzornog odbora fabrike Ivica Marjanović zbog SMS poruke, saopšteno je iz tog sindikata.

Kako prenosi sindikat u saopštenju, u prijavi stoji da je Marjanović ugrožen u obavljanju dužnosti zbog poruke koju je dobio od Ilića telefonskim putem, a koja, kako smatra, može izazvati „bespotrebni“ gnev radnika tokom njegovog obilaska preduzeća, što se već nekoliko puta i dogodilo.

U sindikatu tvrde da „Dragan Ilić ne može biti kriv što su radnici fabrike Ivicu Marjanovića kao predsednika Nadzornog odbora više puta izviždali tokom štrajka 2018. godine, zbog gušenja opravdanih radničkih zahteva, davanja naloga da se već uplaćenih 10.000 dinara bonusa povuče sa tekućih računa radnika, kao i obmanjivanja radnika o rezultatima poslovanja“.

Prema navodima sindikata, Marjanovićeva prijava je još jedna u nizu koju je predsednik Nadzornog odbora podneo protiv Dragana Ilića.

Objašnjavaju da je prijava podneta u trenutku „najgrubljeg mešanja“ Marjanovića u protekle izbore za zastupnika društvenog kapitala gde je njegov kandidat, predstavnik Industrijskog sindikata, doživeo potpun debakl.

„Sindikat, članovi sindikata i predsednik Dragan Ilić su izloženi permanentnim pritiscima, neviđenoj diskriminaciji i etiketiranju najprimitivnije vrste, izdavanjem saopštenja koje štancuje predsednik Nadzornog odbora, a potpisuje predsednik Industrijskog sindikata, kao i sindikat Sloga, uz podršku sindikata UGS Nezavisnost“, ocenio je Samostalni sindikat fabrike Zastava oružje.
U sindikatu su istakli da se Ministarstvo odbrane ne oglašava, „iako za najnoviju krizu u fabrici direktno snosi odgovornost“.

„To je znak da se daje bezrezervna podrška stalnim i brutalnim napadima na slobodu sindikalnog delovanja i da se takve aktivnosti ohrabruju već tri i po godine od strane Ministarstva odbrane i Vlade Republike Srbije koja je imenovala Ivicu Marjanovića u Nadzorni odbor fabrike Zastava oružje AD“, zaključuje u saopštenju Samostalni sindikat fabrike.