Bastać pokrenuo inicijativu da se Vesiću podigne spomenik kod gradske skupštine

Vesti 18. sep 202011:34 > 11:37
N1

Bivši predsednik opštine Stari grad Marko Bastać javno je danas pokrenuo inicijativu da se ispred Skupštine Beograda podigne spomenik zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću kao "najvećem rušitelju" glavnog grada.

Navodeći da u svojstvu građanina podnosi inicijativu gradskoj Komisiji za spomenike, nazive trgova i ulica, Bastać je ocenio da je Vesić svojim radom i posvećenošću „uspeo da Beograd dovede na ivicu prepoznatljivosti i skoro mu u potpunosti oduzme duh glavnog grada“.

„Zahvaljujući najvećem rušitelju Beograda, simboli prestonice poput Trga Republike, autobuske i železničke stanice, Savskog trga, Slavije, Beograđanke, više nisu ono što Beograđani smatraju svojim i sebi bliskim“, naveo je Bastać.

Dodao je da „u želji da ostavi trag u Beogradu, Vesić piše knjige o prestonici bez obzira na činjenicu da ne razlikuje Branka Pešića, gradonačelnika Beograda, od Branka Pešića, projektanta Beograđanke“.

„Predlažem da se spomenik postavi u najkraćem mogućem roku pošto Goran Vesić nakon šest godina mandata prestaje da razara Beograd, jer je njegovim šefovima važno da ga sklone iz fokusa Beograđana, koji ga nikad nisu voleli“, naveo je bivši predsednik beogradskog odbora Stranke slobode i pravde.

Bastać je ocenio da je od „izuzetne važnosti“ da spomenik Vesiću bude postavljen ispred Skupštine grada „kako bi svaki naredni gradonačelnik svakog dana imao mogućnost da vidi kako ne treba raditi“.