Galens: Nacionalni park na Fruškoj gori ostaje otvoren za sve ljubitelje prirode

Vesti 18. sep. 202011:13 > 11:21
Podeli:
Izvor: N1

Kompanija Galens saopštila je da će, uprkos pisanju pojedinih medija da će kupovinom parcela na Fruškoj gori tamošnji Nacionalni park i vidikovac "Kesten" biti "oduzeti" od građana i na tom lokalitetu biti izgrađeno turističko ili stambeno naselje, ta prirodna dobra, kao i uvek, ostati otvorena za sve ljubitelje prirode.

Ističući da ti medijski navodi nisu provereni niti tačni, Galens potvrđuje da su kupili 205 parcela, ali ne postoji nikakva bojazan da će se na njima graditi veći stambeni ili turistički objekti, budući da je namera vlasnika kompanije da na tom gazdinstvu živi sa svojom porodicom i bavi se stočarstvom i pčelarstvom.

POVEZANE VESTI

Radi se o poljoprivrednim parcelama koje su podeljene na dva poteza. Jedan deo se odnosi na Sremske Karlovce (Banstol , Dobrilovac i Doku) koje su privedene nameni kao voćnjaci i vinogradi, a drugi deo je poljoprivedno zemljište na potezu Rakovac i uglavnom je van zone Nacionalnog parka.

Na tim katastrarskim parcelama ne postoji upisana žuta planinska staza, a RGZ je javno dostupan svima i samim tim, lako proverljiv.

Kao i parcele, i vidikovac „Kesten“ je i pre ove kupovine bio vlasništvo više fizičkih lica, te je jedino što se sada menja, ime vlasnika, objasnili su iz Galensa.

Ta kompanije poručuje da će planinari i organizovane posete turista biti i ubuduće uvek dobrodošli u poljoprivredno gazdinstvo gde će im biti ponuđeno srdačno, i pre svega, domaćinsko gostoprimstvo.