Spaić: Đurić aplaudirajući i vrhunskim poltronstvom došao do prvog ešalona

Vesti 16. sep. 202008:55 > 08:57
Podeli:
Izvor: N1

Novinarka Tamara Spaić izjavila je u Novom danu, govoreći o Marku Đuriću, da ga "stalno stavljaju te na ovo, te na ono mesto", a da joj ne deluje da će bilo šta od toga da dobije. "Imam utisak da ga mnogo hvale u medijima, da bi se on zadovoljio istom pozicijom. Čovek je aplaudirajući i vrhunskim poltronstvom došao do prvog ešalona, budući da je bio sa Vučićem u Vašingtonu, sa Malim i Čadežom", kaže ona.

Govoreći o pozivu Borisa Tadića na sastanak opozicije, kaže da, koliko je videla, ni on ne smatra da može da ujedini opoziciji.

„Logično da ljudi na takvu stvar reaguju uglavnom negativno. Ne znam zašto bi mediji bili neki kanal preko koga opozicija, Boris Tadić, ili bilo ko drugi zakazuje nekakav sastanak. Od opozicije se očekuje prava vest, a to nije najava. Ovo je lažna vest koju su političari navikli tako da nam serviraju, i onda umesto pravih događaja, mi imamo te lažne“, kaže ona.

Prema njenim rečima, ne događa se prvi put da se od najave nekog sastanka pravi lažni događaj.

„Onda najpre imate negativne reakcije, praktično unapred kreirate jednu atmosferu da nema dogovora, niti da mogu da se dogovore, da je opozicija razjedinjena, na kraju krajeva, veliki broj lidera opozicije je reagovao negativno. Gubimo vreme, a vreme je, čini mi se, odavno iscurilo za neke važne stvari, za strukturne promene, za reforme, za onaj čuveni 6. oktobar… Gubimo državu, izgubili smo institucije i sad je i dalje bavimo time da li će biti sastanka ili neće“, kaže Spaić.

Jasno je, smatra ona, „da je Vučić trenutno u problemu zbog toga što je ipak ta njegova tehnologija vladanja razotkrivena nedostatkom bilo kakve realne opozicije u parlamentu“.

„On pokušava da to sve nekako izniveliše. Poznato je da nam slede predsednički izbori, pa beogradski izbori koji su jako važni, cela ta situacija njemu omogućava da napravi jedan provizorijum od vlade. Mnogo mu je jednostavnije da sve aktere koji imaju iole šer u biračkom telu pozove da budu unutra, nego da ostaju napolju, da jačaju, da ga kritikuju, što bi SPS, možda, radio“, kaže ona.

Spekulisalo se o Marku Đuriću kao budućem ministru spoljnih poslova, a nova vest je da će biti ambasador Srbije u SAD. Ne deluje joj, kaže, da će „bilo šta od toga da dobije“.

„Stalno ga stavljaju te na ovo, te na ono mesto, imam utisak da ga mnogo hvale u medijima, da bi se on zadovoljio istom pozicijom. Čovek je aplaudirajući i vrhunskim poltronstvom došao do prvog ešalona, budući da je bio sa Vučićem u Vašingtonu, sa Malim i Čadežom“, kaže ona.