Apsurdni slučaj u Nišu: Ćutnja direktora koji je tužio ustanovu na čijem je čelu

Vesti 15. sep 202018:21 > 19:10
N1

Direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović tužio je ustanovu na čijem je čelu od 2012. godine, jer mu nisu isplaćene dnevnice za putovanja u prethodne tri godine, objavile su Južne vesti. Od ustanove kojom zvanično i sada rukovodi, zahteva isplatu 300 hiljada dinara, kamate i troškove parnice.

Kako je navedeno, Radovanović službi nije dostavio dokumentaciju kojom bi opravdao službena putovanja, pa je zato isplata odbijena, posle čega se on obratio sudu.

Još uvek aktuelni direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović tužio je ustanovu kojom i dalje rukovodi za neisplaćene putne dnevnice u prethodne tri godine, kada je i sam bio na poziciji gde, praktično, odobrava i potpisuje takvu vrstu isplata.

Odbila ga je služba kojoj se najpre obratio u okviru Kliničkog centra za isplatu troškova, pa je on, 13. avgusta, tužio ustanovu kojom rukovodi, navode Južne vesti.

„Koji su to sve aspekti apsurda na koji ljudi ukazuju? Jedan je taj da Radovanović tuži Klinički centar za period dok je on sam bio najodgovorniji u tom centru. Drugi podsećaju na to da lekarima nisu isplaćivana dežurtstva onoliko koliko su zaista radili. Već, kako kažu, duplo manje i da za to nisu mogli da se izbore. Treći podsećaju na radnike ‘po ugovoru’, koji nisu mogli tu da ostanu da rade, kojima su takođe često kasnile zarade, a on im je govorio – znate gde su vrata. Novac je tada bio problem, a sada on od Kliničkog centra traži novac“, kaže urednica informativnog portala Južne vesti iz Niša Gordana Bjeletić.

Tužba direktora Kliničkog centra Niš upućena je sudu u jeku drugog „pika“ epidemije koronavirusa, kada je i novinarima potvrđeno da je direktor na bolovanju.

„Prema informacijama koje imamo, to je već sve pred sudom. Čekamo Klinički centar da se oglasi. Inače, Radovanović je i dalje direktor Kliničkog centra, zvanično. Iako, prema nekim izvorima iz SNS, on je već smenjen… Već je najavljeno da će na njegovo mesto doći Zoran Perišić, koji je funkcioner SNS, ali je Radovanović i dalje direktor“, kaže Bjeletić.

I novinari Južnih vesti i ekipa N1 probali su da dobiju Radovanovića, ali on je nedostupan za pozive. Nikola Marković, portparol Kliničkog centra Niš, za N1 kaže da nema informacije o tužbi i da nema nikakav komentar.