Odloženo suđenje Ninoslavu Jovanoviću

Vesti 15. sep 202015:10 > 15:16
Podeli:
Izvor: N1

Viši sud u Nišu saopštio je da je za 2. oktobar odložen glavni pretres u krivičnom postupku protiv Ninoslava Jovanovića iz sela Malče, kod Niša, optuženog za silovanje.

U saopštenju je navedeno da je glavni pretres koji je trebalo da bude sutra, 16. septembra, odložen jer optuženi „iz zdravstvenih razloga nije u mogućnosti da pristupi“ glavnom pretresu.

Na prethodnom ročištu 2. septembra iskaze su dali lekari Kliničkog centra Niš koji su lečili dvanaestogodišnju devojčicu koju je Jovanović oteo i zlostavljao.

Iskaz na tom ročištu dao je veštak-psiholog, član komisije Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, koja je obavila psihijatrijsko veštačenje optuženog.

Jovanović je uhapšen 5. januara na groblju u selu Malči zbog krivičnih dela otmice i silovanja deteta, za šta može biti kažnjen s najmanje 10 godina zatvora ili doživotno.

On je optužen da je devojčicu oteo 20. decembra prošle godine u Brzom Brodu kod Niša na putu ka školi, tako što ju je na prevaru namamio u kola predstavivši se kao novi školski majstor.

Posle potrage u kojoj su učestvovale stotine policajaca i građana, devojčica je nađena deset dana kasnije sakrivena u selu Pasjači.

Jovanović je zbog ranijih silovanja i seksualnog uznemiravanja devojaka proveo 22 godine u zatvoru.