Bastać: Vlast će opet da optuži građane za epidemiološku sliku

Vesti 14. sep 202014:02 > 14:06
N1

Bivši predsednik beogradske opštine Stari grad Marko Bastać je povodom najave pojačanog nadzora građana koji se vraćaju u Srbiju izjavio da će vlast opet da optuži građane za epidemiološku situaciju.

Bastać je u pisanoj izjavi naveo da je potpuno iznenađenje da tek šest meseci nakon proglašenja pandemije, Krizni štab odlučuje da stavi građane povratnike pod nadzor.

„Verovatno će upravo građani biti ponovo krivi za izbijanje šestog pika trećeg talasa korona virusa u Srbiji. Ozbiljna država bi potpuno drugačije radila“, ukazao je Bastać.

Podsetivši da je prema oceni Kriznog štaba najveće žarište virusa na Balkanu u Hrvatskoj i Crnoj Gori, Bastać je naveo da se precizan podatak za Srbiju nikada neće dobiti, jer je „svaki izveštaj od prvog dana bio lažiran“, pa se tako ni sada ne zna koliko je stvarno ljudi bilo zaraženo i umrlo od bolesti „koje se svi plaše, osim vlasti u Srbiji“.

„Svedočimo još jednom dokazu neozbiljnosti države i Kriznog štaba, koji su spremni da šteluju podatke i unapred optužuju građane za sopstvenu neodgovornost i šarlatanstvo“, rekao je Bastać.