Jeremić: Možemo da dostignemo Sloveniju i Hrvatsku, ali moramo da menjamo sistem

Vesti 12. sep. 202014:46 > 14:53
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da bi Srbija "u ovoj generaciji mogla da dostigne Sloveniju i Hrvatsku" i da bude uređena evropska država, ali da je preduslov za to "korenita promena sistema ogrezlog u korupciji ljudi na vlasti".

Jeremić je u Vladičinom Hanu, gde je osnovan opštinski odbor Narodne stranke, naveo da je pobeda na slobodnim izborima prvi korak ka promeni sistema, a da potom mora uslediti temeljna lustracija i oduzimanje imovine svima koji su se nezakonito obogatili i zloupotrebili funkcije. 

„Nikome ko se ogrešio o javni interes nećemo dozvoliti da mirno spava. Oni su sada bahati jer misle da su se dovoljno obogatili da će, kada se promeni vlast, moći da kupe ulaznicu za novu rundu pljačke ili da kupe mir kako bi mogli nastave da uživaju u onome što su očerupali i opljačkali“, rekao je Jeremić, prenosi Narodna stranka. 

Jeremić je istakao da je Narodna stranka garant da pljačkaši Srbije i njenih resursa neće moći da kupe mir.

„Obećavam da se neće izvući oni koji se danas bahate, a Narodna stranka drži reč. Narodna stranka će biti sledeća stranka koja će se izboriti za priliku da preuzme odgovornost za vođenje države. Mi nećemo dopustiti da današnji razbojnici prođu nekažnjeno“, rekao je Jeremić.

On je naveo da je pandemija koronavirusa u svetu izazvala „veći politički i ekonomski šok od pada Berlinskog zida“, dodavši da teška ekonomska kriza neće moći da se sakrije „propagandom, krivotvorenjem i izvlačenjem iz konteksta podataka o ekonomskom rastu“. 

Jeremić je ocenio da će u Srbiji nezadovoljstvo građana „eksponencijalno rasti i ključati“ ove jeseni i zime, ali da to nije dovoljno za promenu vlasti. 

„Uskoro će većina stanovništva, uprkos režimskoj propagandi, shvatiti da nešto mora da se menja. Nezadovoljstvo će porasti toliko da će režim biti uzdrman i do tog trenutka moramo da ojačamo stranku do nivoa da možemo da preuzmemo odgovornost za savesno vođenje države“, zaključio je Jeremić.