Ružić: Srbija može da ostvari interese samo kad su joj odnosi sa SAD dobri

Vesti 11. sep 202017:28 > 17:32
N1 (arhiva)

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić istakao je važnost stalnog napretka diplomatskih odnosa Srbije i SAD, koji traju sada već skoro 140 godina, jer, kako je naveo "Srbija može da ostvari svoje interese samo onda kada su njeni odnosi sa SAD dobri, nikako suprotno".

Kako je saopšteno iz Ministarstva, on je zahvalio SAD na podršci u modernizaciji i podizanju efikasnosti javne uprave u Srbiji, što je, kako je ocenio, jedan od temeljnih zadataka Ministarstva, ali i cele Vlade.

„Reforma javne uprave je jedan od tri noseća stuba naših evropskih integracija, a cilj je da se svim našim građanima, bez obzira na to gde žive i čime god da se bave, omogući da brzo, efikasno i dostojanstveno obave svoje administrativne poslove i obaveze“, rekao je ministar Ružić na onlajn Medjunarodnoj naučnoj konferenciji „Srpsko-američki odnosi“.

Uporedo sa napretkom ove reforme, kako je dodao, sistem javne uprave drastično smanjuje prostor za eventualnu korupciju, a time se prilagodjavamo i modernim državama sa niskim stepenom korupcije i zloupotreba.

Ružić je istakao važnost stalnog napretka diplomatskih odnosa Srbije i SAD, koji traju sada već skoro 140 godina, jer, kako je naveo „Srbija može da ostvari svoje interese samo onda kada su njeni odnosi sa SAD dobri, nikako suprotno“, saopšteno je iz ministarstva.