Vesić: Teška finansijska situacija u opštini Stari grad, Grad Beograd će pomoći

Vesti 11. sep. 202012:09 > 14:30
Podeli:
Izvor: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da u je ovom trenutku finansijska situacija u čitavom Beogradu najteža u opštini Stari grad i da će Grad Beograd pomoći toj opštini da isplati zaposlenima plate, ali i da ima sredstva za funkcionisanje, kako bi se do početka naredne godine finansijska situacija popravila, preneo je Beoinfo.

Vesić je rekao da opština Stari grad već dva meseca pozajamljuje novac kako bi mogla da isplati zaposlenima plate, jer je novac potrošen na druge projekte, i naveo da bez pomoći Grada Beograda ta opština ne bi bila u stanju da do kraja godine isplaćuje zarade zaposlenima.

To je, objasnio je Vesić, pokazatelj kako se doskorašnje rukovodstvo ove opštine odnosilo prema javnim finansijama i naveo da je u poslednje četiri godine „oko 200 miliona dinara, odnosno petina godišnjeg budžeta opštine“ otišla je na račune „različitih agencija“, umesto da bude potrošena u interesu građana ili za plate zaposlenih, navodi se u saopštenju.

Bastać: Vesić se četiri godine na sve načine svetio građanima Starog grada

Licemerno je da zamenik gradonačelnika danas hvali saradnju sa opštinom Stari grad, kad je jedini razlog što ta saradnja ranije nije postojala on i njegova odluka da ignoriše sve koji su spremni javno da kažu da on i njegova stranka uništavaju Beograd i Srbiju, rekao je doskorašnji predsednik opštine Stari grad Marko Bastać.

„Stotinu puta sam se obraćao Gradskoj upravi, Skupštini grada, gradonačelniku, sekretarijatima i službama i nikad niko nije pokazao razumevanje za probleme Starograđana“, istakao je.

Bastać kaže da je Vesić poslednje četiri godine držao opštinu Stari grad na poslednjem mestu po obimu budžeta, kao i da se „na sve moguće načine svetio građanima Starog grada“.

„Voleo bih da verujem da će politička usklađenost lokalne i gradske vlasti doneti boljitak Starograđanima, ali se plašim da će samo da se nastavi razorna pljačka koja se uveliko sprovodi u gradu Beogradu“, zaključio je on.