Profesori Filozofskog traže od Sekretarijata podatke o troškovima za spomenik

Vesti 10. sep 202000:59 > 07:09
N1

Nekoliko profesora Filozofskog fakulteta u Beogradu zatražilo je od Sekretarijata za kulturu Grada Beograda da im, prema Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, dostavi podakte o troškovima oko izrade i postavljanja spomenika Stefanu Nemanji.

U Zahtevu za dostavljanje informacija od javnog značaja, pet profesora FIlozofskog navelo je da su izgradnju spomenika Stefanu Nemanji pokrenuli i realizuju državni i gradski organi.

POVEZANE VESTI

 Oni su od Sekretarijata za kulturu gradske uprave grada Beograda, kao raspisivača i naručioca konkursa, zatražili da javnost obavesti o svim troškovima koji obuhvataju celokupni proces konkursa, izrade, transporta i postavljanja spomenika Stefanu Nemanji, o angažovanim preduzećima i pojedincima koji su obavili te poslove i datumima zaključivanja svih ugovora, kao i o izvoru finansijskih sredstava za te troškove.

„Izgradnja spomenika Stefanu Nemanji, autora Aleksandra Rukavišnjikova, na Savskom trgu u Beogradu nalazi se u središtu pažnje javnosti, pa je dobijanje potpunih informacija o svim aspektima ovog procesa od izuzetne važnosti“, naveli su oni u zahtevu.

Zahtev su podneli profesori Dubravka Stojanović, Ognjen Radonjić, Saša Brajović, Nenad Makuljević i Milan Vukomanović.