Vojtehovski: Vodiću bitku sa Tužilaštvom, znam ko stoji iza toga

Vesti 09. sep 202013:41 > 13:46
N1

Autorka emisije "Život priča" Tatjana Vojtehovski morala je hitno da se vrati sa odmora jer je za njom raspisana poternica i ona je po povratku dala iskaz u Tužilaštvu. Kaže da joj se stavlja na teret povreda tajnosti postupka i poručila da "zna ko stoji iza toga".

„U avgustu sam bila van grada i mene je tražila policija, predsednica kućnog saveta me je obavestila. Ja sam bila uverena da je neka greška, tražila sam policajca na telefon i oni su rekli da imaju neki nalog, bez navoeđenja o čemu se radi. Tog momenta sam pozvala avokata Vladimira Todorića da proveri u sudu o čemu se radi“, rekla je Vojtehovski u emisiji N1 Studio Live.

POVEZANA VEST

Dodaje da nije imala nikakvu informaciju da postoji bilo kakva istraga ili krivična prijava.

„Upoznajem se sa predmetom tek nakon što je raspisana poternica i kad sam prekinula letovanje i javila se u Tužilaštvo“, navodi ona.

Ona ocenjuje da je reč o „selektivnom radu Tužilaštva“.

„Oni mogu da traže nekog tamo gde se sigurno ne nalazi i onda da raspisuju poternicu, a da to isto tužilaštvo nijednog trenutka nije istraživalo ono što je bilo predmet mojih emisija. Naime, ja sam izveštavala o osnovanoj sumnji da postoji organizovana kriminalna grupa – u sastavu isti veštaci, ista advokatska kancelarija, isti sudija – koji u rekordno kratkom roku oduzimaju decu majkama za račun bogatih, moćnih muževa“, kaže ona.

Vojtehovski kaže da nije jedina izveštavala o tome, ali je „pokrenula klupko koje je dovelo do najpoznatijeg slučaja – Marije Mali“.

„Emisija je vratila decu Mariji Mali odnosno da se emisija ne bi emitovala Marija Mali je povukla saglasnost i zauzvrat je dobila decu“, kaže Vojtehovski.

Vojtehovski kaže da će voditi svoju bitku sa Tužilaštvom i da zna ko stoji iza toga – oni koje je „dirnula u toj grupi“.