MUP: Netačne tvrdnje da je Kuraku produžen pasoš

Vesti 09. sep 202012:02 > 12:05
MUP Srbije

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković izjavio je da su "apsolutno netačne" tvrdnje Slobodana Ružića, advokata porodice Ćuruvija, da je Miroslavu Kuraku produžen pasoš tokom postupka koji se vodi zbog ubistva novinara Slavka Ćuruvije.

POVEZANA VEST

„Radi istinitog informisanja javnosti napominjem da je Miroslavu Kuraku pasoš izdat 2011. godine i nikakvo produženje njegove putne isprave od tada nije urađeno, pošto je ovaj dokument, koji mu je izdat u vreme prethodne vlasti, i dalje važeći. Ako imamo u vidu činjenicu da je optužnica za ubistvo Slavka Ćuruvije podignuta juna 2014. godine, a da je suđenje počelo godinu dana kasnije, onda je više nego jasno da su tvrdnje advokata Ružića neistinite“, naveo je Miličković.

Miličković je dodao da mu je teško da poveruje da „gospodin Ružić, koji je kao advokat porodice Ćuruvije dobro upućen u ovaj slučaj, nije znao kada je tačno Kuraku izdat pasoš“.

„Stoga mislim da su optužbe, da je to urađeno tokom postupka, više nego maliciozne“, zaključio je Miličković u izjavi, saopštio je MUP Srbije.