Vučić: Nije mi palo na pamet da zbog stolice napustim razgovor s Trampom

Vesti 08. sep 202020:51 > 20:54
Tanjug/ Budućnost Srbije/ Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se prošlog petka u razgovoru sa američkim predsednikom Donaldom Trampom "ponašao odgovorno i pristojno" i da je razgovor bio "odličan".

To bih ponovio uvek, jer moja je obaveza da radim sve što mogu za moju zemlju, za Srbiju. A trudio sam se da sve što smo mi predlagali bude u interesu ne samo Srbije, već i svih drugih u regionu, rekao je Vučić u intervjuu za sarajevski „Dnevni avaz“.

On je rekao da mu „nije palo na pamet da zbog stolice“ na kojoj je sedeo u Ovalnoj kancelariji u Beloj kući, što su mnogi komentarisali, napusti sastanak s Trampom.

„Zamislite predsednika bilo koje od naših malih zemalja iz regiona da dobije priliku da uđe u Ovalnu sobu, da razgovara bilateralno, sam s predsednikom SAD i da, kada mu stave stolicu, on kaže: ‘Izvinite, ne interesuje me ova stolica, sad ću lepo da je šutnem, pa ću da izađem napolje i baš me briga za SAD, jer je meni mnogo važno za moju sujetu kakva će stolica da bude!’ „, kazao je Vučić.

Portal „Dnevnog avaza“ objavio je deo intervjuu s predsednikom Srbije, najavivši da će ceo tekst razgovora biti u sutrašnjem štampanom izdanju.