Nova.rs: Momka u Šapcu tukli članovi Vacićeve "Srpske desnice"

Vesti 08. sep. 202018:40 > 18:47
Podeli:
Izvor: N1

Napad u Šapcu na M.O, studenta doktorskih studija u Beogradu i njegovu majku, podigao je veliku prašinu o tom gradu, a kako Nova.rs saznaje ovog mladića su napali Ilija Graovčević i Željko Urošević, članovi ultradesničarske organizacije Srpska desnica.

POVEZANE VESTI

M.O. i njegovu majku, članovi organizacije Miše Vacića su napali u nedelju, dan nakon izbora u Šapcu, u centru grada, ispred zgrade u kojoj živi.

To je samo bio nastavak ranijeg incidenta, imajući u vidu da su pomenuti dan ranije uleteli na biračko mesto gde je M.O. glasao, sa namerom da se fizički obračunaju sa njim i njegovim bratom, navodi Nova.rs.

Napad na biračkom mestu usledio je svega deset minuta nakon što je jedan aktivista SNS verbalno i fizički nasrnuo na majku M.O, koja je čekala u redu za glasanje. Nakon sukoba sa majkom M.O, pomenuti aktivista SNS je pozvao neke ljude, među kojima su Graovčević i Urošević, da uđu na biračko mesto i da napadnu ovog momka i njegovog brata.

Inače, Srpska desnica, koja je pompezno osnovana u Šapcu, uz pretnje Miše Vacića gradonačelniku Nebojši Zelenoviću kako će završiti u Drini, a gde je, prema pisanju Nove, prisustvovao i jedan od nasilnika – Željko Urošević, gotovo i da ne postoji u tom gradu.

Kako saznaje Nova.rs, aktivisti ove organizacije su prethodnom periodu agitovali za Srpsku naprednu stranku, te zato i ne čudi što su po komandi predstavnika SNS krenuli u fizički obračun sa M.O. i njegovom porodicom.

Kako ovaj portal, porodica M.O. je oba incidenta prijavila policiji, ali još uvek nije bilo reakcija.