Ne davimo Beograd traži od gradskih vlasti obećani noćni mir i miran san

Vesti 08. sep. 202015:01 > 15:08
Podeli:
Izvor: Promo/Ne davimo Beograd

Inicijativa Ne davimo Beograd zatražila je od gradskih čelnika da prestanu sa manipulacijama i da obezbede poštovanje zakona i svima obezbede preko potreban noćni mir i omoguće pristojan san.

Merenja nadležnih gradskih službi potvrđuju da se na svim mernim mestima iz godine u godinu očitavaju znatna prekoračenja dozvoljenih nivoa buke u svim opštinama u Beogradu, ističe se u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Kao da ovo nije dovoljno, poslednjih dana svedoci smo eskalacije problema sa bukom iz kafića i noćnih klubova povodom nove odluke Gradskog štaba za vanredne situacije kojim se produžava radno vreme lokala u stambenim zgradama do jedan sat posle ponoći, te dozvoljava i puštanje muzike do ponoći i radnim danima, ukazuje se u saopštenju.

Napominjemo da je ova odluka u suprotnosti sa važećom odlukom skupštine grada o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, i najavljenom borbom protiv buke, te pravljenjem „akustičnih zona Beograda“ koji su pompezno najavljeni pre nekoliko dana od strane zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

Dok Vesić obećava jedno, u praksi sprovodi potpuno suprotno, ukazuje Inicijativa Ne davimo Beograd.