Vučić: Komentar Zaharove nepristojan post, nismo ni u kakvom sukobu sa Moskvom

Vesti 07. sep 202015:02 > 15:13
Izvor: Prinstcreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Beograd i Moskva nisu ni u kakvom sukobu, već da je komentar na internetu bio samo jedan nepristojan post portparolke Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marije Zaharove.

„Govorili su da smo ruske sluge i uvek u sadejstvu sa Rusima, a ne s Evropljanima. A sada pričaju da smo u sukobu sa Rusima. Nismo u sukobu, osim što je bio jedan nepristojan post portparolke ruskog Ministarstva spoljnih poslova. Ja sam ponosan na reakciju slobodne i nezavisne srpske države koja štiti svoje interese i nikoga ne pita kako će da radi“, rekao je Vučić iz Brisela za televiziju Pink.

POVEZANE VESTI

On je rekao da Srbija i Rusija „imaju normalne odnose“ i da će srpske vlasti „uvek znati da zaštite svoju zemlju“.

Vučić je rekao da politički protivnici koji ga kritikuju zbog potpisivanja dokumenta u Vašingtonu o ekonomskoj normalizaciji s Kosovom, ne mogu da uđu u Belu kuću „ni turistički“.

„Bili su sigurni da ćemo da potpišemo nezavisnost Kosova i zato su i zakazali izbore u Šapcu 5. septembra, da bi eventualno pobedili. A onda kada su videli da gradimo puteve, pruge, da učestvujemo u mini-Šengenu što samo nama donosi prosperitet, šta će da kažu? Šta je tu loše? Šta je tu sporno?“, rekao je on.

Po njegovim rečima, to što je on „na udaru svih“, samo je posedica činjenice da „Srbiju vodi kao slobodnu zemlju“ i da „razmišlja samo o njenim interesima“.