Ružić: To što Dačić nije bio u SAD nema veze sa pitanjem ulaska SPS u vladu

Vesti 07. sep 202008:18 > 08:19
Podeli:
Izvor: N1

Funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) Branko Ružić izjavio je da činjenica da predsednik te stranke i šef spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić nije bio u Vašingtonu, gde su se srele delagacije Beograda i Prištine, nema nikakve veze sa pitanjem ulaska SPS u novu vladu.

„Uzalud tražite vezu između tih događaja jer je, prosto nema. Dakle, ministar Dačić je, kao i svaki put do sada, bio potpuno uključen u rad našeg tima, u obimnu pripremu naše delegacije za razgovore u Vašingtonu, kao i u sam tok pregovora“, rekao je za Blic Ružić, koji je i aktuelni ministar državnu upravu.

Kako je naveo, formiranje Vlade je „sasvim na drugom koloseku“ i nema nikakve dodirne tačke „sa procesom oko Kosova i Metohije“

On je istakao da je „Dačić već godinama, uz predsednika (Srbije) Aleksandra Vučića, jedan od najvažnijih članova našeg tima za dijalog o Kosovu i Metohiji, učestvovao je u svim fazama procesa, pa i u ovom u Vašingtonu, tako da to što fizički nije bio prisutan nimalo ne umanjuje njegovu važnu ulogu u ovom komplikovanom i teškom procesu“.

Prema Ružićevim rečima, najvažnije je to da smo, uprkos svim pritiscima i izazovima, dobili sporazum „koji u potpunosti štiti naše državne interese“, a uz to otvara „novu pespektivu za našu zemlju i gradjane, pre svega kada je reč o ekonomiji“.

Ružić je naglasio da je SPS „zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa Srpskom naprednom strankom (SNS), jer je ona donela mnogo toga dobrog Srbiji i našim građanima“, i smatra da je dobro da ta saradnja bude nastavljena i u novoj vladi.

„Da li će tako biti, to zavisi od SNS i predsednika Vučića“, dodao je Ružić.