Marija Zaharova se izvinila: Post pogrešno protumačen, kritike su na račun SAD

Vesti 06. sep 202013:53 > 14:02
Izvor: N1

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova izvinila se zbog svoje ranije objave na Fejsbuku, uz napomenu da je pogrešno protumačena, prenosi Sputnjik.

Zaharova je prvo na svom Fejsbuk profilu objavila fotografiju na kojoj predsednik Srbije Aleksandar Vučić sedi u stolici ispred predsednika SAD Donalda Trampa, uz tekst – „ako ste pozvani u Belu kuću, a stolica je stavljena kao da ste na ispitivanju, sedite kao na fotografiji #2 ko god da ste. Verujte mi“. 

Ona je ispod te fotografije objavila je kadriranu fotografiju glumice Šeron Stoun sa prekštenim nogama iz filma „Niske strasti“.

Zaharova je nakndano dopunila svoju objavu na Fejbuku uz objašnjenje: „Izvinjavam se, ali moja objava je pogrešno protumačena. Jedino što je u njemu napisano bilo je neslaganje sa arogantnim stavom „izuzetnih“. Trikovi protokola postali su jedan od načina koji američki zvaničnici redovno koriste kako bi veštački stvorili izgled svoje ekskluzivnosti. A ovo je neprihvatljivo“. 

Prethodna objava Zaharove, na koju se reagovali i pojedini zvaničnici u Srbiji, brzo se proširila društvenim mrežama, a prokomentarisao ju je i predsednik Srbije. Vučić je u Briselu rekao kako ne postoji stvar koju je Srbija uradila da jedan deo javnosti u Srbiji nije govorio najgore o tome. 

To najviše govori o njima, Marija Zaharova, primitivizam i prostakluk koji je pokazala govori o njoj i onima koji su je postavili, dodao je Vučić. 

Ne umeju svi ljudi da cene što Srbija nije uvela sankcije Rusiji, što je vojno neutralna, ali šta da radite. Ja da objašanjavam nečiji prostakluk i primitivizam, nisam u stanju, rekao je Vučić.