Policija u Beogradu uhapsila šest osoba i zaplenila 19,5 kilograma amfetamina

Vesti 04. sep 202015:18 > 15:26
Podeli:
Izvor: MUP Srbije

Policija je u Beogradu uhapsila šest osoba, osumnjičenih da su kao članovi organizovane kriminalne grupe trgovali narkoticima, prvenstveno sintetičkim drogama, i zaplenila 19,5 kilograma amfetamina, oko 2.150 tableta MDMA, manju količinu kokaina, oko 600 grama marihuane i pištolј sa pedeset metaka.

Zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga i nedozvolјeno držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšeni su S.N. (1994), koji se sumnjiči da je organizator ove kriminalne grupe, L.B. (1992), A.M. (1989), N.B. (1983), N.F. (1996) i M.O. (1989), navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe, kako se sumnja, u dužem vremenskom periodu na teritoriji Beograda bavili su se preprodajom različitih vrsta narkotika, u najvećoj meri sintetičkih opojnih droga amfetamina i MDMA.

U saopštenju se navodi da postoji osnovana sumnja da su organizovali mrežu uličnih dilera koji su za potrebe kriminalne grupe, po nalogu N.S, preprodavali drogu u manjim količinama, dok su više pozicionirani pripadnici grupe na čelu sa organizatorom preprodavali veće količine amfetamina i MDMA kupcima u Beogradu.

U više odvojenih akcija, usmerenih na razotkrivanje ove kriminalne grupe, policija je zaplenila oko 19,5 kilograma amfetamina, oko 2.150 tableta MDMA, manju količinu kokaina, oko 600 grama marihuane i pištolј sa pedeset metaka.

Osumnjičenima će biti određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal, navodi se u saopštenju.