Zelenović: Ako pobedimo sutra u Šapcu, sloboda će brže stići u Srbiju

Izbori 2020 04. sep 202014:09 > 14:11
Podeli:
Izvor: N1

Gradonačelnik Šapca i lider stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović pozvao je građane Šapca da sutra glasaju na ponovljenim izborima u tom gradu. Zelenović je, gostujući u emisiji N1 Studio Live, poručio da će ako njegova lista sutra pobedi, sloboda pre stići u Srbiju. Poziv za gostovanje u emisiji N1 bio je upućen i Srpskoj naprednoj stranci, ali iz SNS-a nije bilo odgovora.

Zelenović je za N1 izjavio da SNS „laže“ već nekoliko meseci da su izbori u Šapcu gotovi, i da su oni pobedili sa 12.000 glasova razlike.

POVEZANE VESTI

„To nije tačno. Istina je da su oni na ovakvim pokradenim izborima osvojili 30.300 glasova, a mi sa našim koalicionim partnerima 29.435. Razlika je 881 glas“, kazao je Zelenović ističući da je rezultat na 27 biračkih mesta na kojima se sutra ponavljaju izbori, bio gotovo nerešen.

„Skoro 30.000 građana Šapca ima priliku da slobodno odlučuje o našem gradu – da li ću ja sa svojim timom nastovati da vodim ovaj grad, ili će on pasti u ruke Sandokana i Aleksandra Pajića i potunuti u laž i kriminal“, poručio je on.

Upitan da pojasni te navode, Zelenović je kazao da je Milan Ostojić zvani Sandokan angažovan od strane SNS-a da im obezbedi ponudu u Šapcu, raznim krivičnim delima za koja, kako je istakao, ima dokaze koji su predati tužilaštvu.

„Daju novac građanima, cena glasa je od tri do šest hiljada dinara, dele se paketi, prate se ljudi, radi se bugarski voz… Imamo audio snimke, video snimke, izjave ljudi koji su dobili novac. Sve to stoji evidentirano, potpisano, predato“, kazao je Zelenović.

Kako je rekao, podneto je 11 krivičnih prijava protiv 55 lica koja su 21. juna uticala na izbornu volju građana. Pozvao je institucije da rade svoj posao, i poručio da će, ukoliko bude potrebno, „terati do Strazbura“, jer je druga opcija „da izađemo na ulicu i da se bijemo“, što nikako ne želi.

Zelenović je naveo i da sa svojim koalicionim partnerima izlazi na lokalne izbore u više kolona, kao što je to učinila opozicija u Crnoj Gori, kao i da „niti je tražio, niti je molio“ za podršku onih stranaka koje su izbore bojkotovale.

„Sloboda će doći u Srbiju mnogo brže ako mi sutra pobedimo na izborima u Šapcu“, kazao je on.

Gradonačelnik Šapca je rekao i da su reakcije predsednika Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i ostalih funkcionera SNS-a na pismo podrške grupe evroposlanika, nečuvene, i podsetio da niko nije zamerio Vučiću što je tri dana pred beogradske izbore 2018. godine bio kod nemačke kancelarke Angele Merkel.

„Kako može biti da kad strani zvaničnici primaju Vučića pred izbore, to je u redu, a ovo nije“, upitao je sagovornik N1.

Govoreći o ujedinjenju sa DS-om, Zelenović je rekao da ima pomaka u tom procesu koji je jedno vreme bio u zastoju zbog epidemije koronavirusa. Objasnio je da će se njegova stranka Zajedno za Srbiju utopiti u DS, nakon što ta stranka promeni statut i omogući kolektivno učlanjivanje. Pritom je izrazio uverenje da će još stranaka i pokreta krenuti njihovim stopama.