Zelenović: Pismo evroposlanika ohrabrenje građanima, a ne bilo kojoj stranci

Izbori 2020 04. sep 202008:48 > 08:52
Podeli:
Izvor: N1

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" Nebojša Zelenović izjavio je da otvoreno pismo evroparlamentaraca pred ponavljanje izbora u tom gradu predstavlja ohrabrenje građanima "da mogu slobodno" da glasaju, a ne ohrabrenje bilo kojoj stranci.

Osam poslanika Evropskog parlamenta, među kojima i Tanja Fajon, uputili su otvoreno pismo u kojem su naveli da je neregularna atmosfera u kojoj će se ponoviti izbori u Šapcu, a to je premijerka Srbije Ana Brnabić kritikovala i ocenila da se na taj način „mešaju u unutrašnja pitanja Srbije“.

POVEZANE VESTI

„Vrlo je važno što su ugledni predstavnici EP podržali ono što se u Šapcu radi jer mi istrajavamo na zaštiti evropskih vrednosti“, kazao je Zelenović za dnevnik „Danas“.

Naglasio je da ne razume kritike Ane Brnabić na to pismo i ponovo izneo tvrdnje da je Srpska napredna stranka zastrašivala građane i dovela do brojnih neregularnosti na izborima održanih 21. juna.

„Premijerka je pričala 15 minuta na nacionalnoj frekvenciji o tome kako nije u redu da evroparlamentarci podrže Šabac. A u redu je kad (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić ide kod (nemačke kancelarka) Angele Merkel tri dana pred izbore. To je njima u redu“, dodao je Zelenović.

Gradski izbori u Šapcu na 27 biračkih mesta biće ponovljeni u subotu, a poništeni na tim glasačkim mestima zbog nepravilnosti.