Vlada usvojila deklaraciju kojom pruža podršku Vučiću u pregovorima u SAD

Vesti 03. sep 202015:37 > 17:45
Podeli:
Izvor: N1

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Deklaraciju o podršci aktivnostima predsednika Republike koje se odnose na razgovore sa predstavnicima privremenih instutucija samouprave u Prištini, saopšteno je iz Vlade

POVEZANE VESTI

„Usvojenom Deklaracijom vlada podržava aktivnosti predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića povodom predstojećih razgovora Beograda i Prištine, 3. i 4. septembra 2020. godine u Vašingtonu, koji se održavaju pod pokroviteljstvom specijalnog izaslanika predsednika Sjedinjenih Američkih Država za razgovore Beograda i Prištine Ričarda Grenela“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da su članovi vlade zauzeli jedinstven stav da je dosadašnje delovanje predsednika Republike na najbolji način usmereno ka zaštiti interesa Republike Srbije na Кosovu i Metohiji, i da se od predstojećih razgovora, pre svega, očekuje napredak u vezi sa otvorenim ekonomskim pitanjima, koji će doneti dobrobit građanima i ekonomiji društva u celini.

Kuburović: Ovo je možda i istorijski trenutak

Izvor : N1

Ministarka pravde Nela Kuburović Kisić ocenila je da se u Vašingtonu održavaju jedni od najznačajnijih razgovora između Beograda i Prištine, koji za cilj, kako je navela, „isključivo imaju bolji život i ekonomski prosperitet građana Srbije“.

„Кoliko su ti razgovori, koji se vode pod pokroviteljstvom Ričarda Grenela, teški i kompleksni, i važni za celu našu državu, govori i to da je Vlada Srbije na današnjoj sednici usvojila Deklaraciju o podršci aktivnostima predsednika Srbije, čime je čvrsto i jedinstveno podržala predsednika Aleksandra Vučića u svim njegovim naporima na očuvanju interesa Srbije i svih njenih građana bez izuzetka“, naglasila je Кuburović Кisić.

Ministarka pravde je istakla da je ovo možda i istorijski trenutak ukoliko bude iskrenih namera prištinske strane da se uspostavi ekonomska saradnja između Beograda i Prištine, koja će biti na dobrobit svih.

Кuburović Кisić je naglasila da je predsednik Vučić, koji predvodi našu delegaciju u dvodnevnim razgovorima u Vašingtonu, „čovek koji se za Srbiju i svoj narod lavovski bori godinama unazad, neko ko ne odustaje u svojoj borbi i kad je najteže i neko ko je uvek spreman za konstruktivni razgovor i koji će na dobronamerni predlog uvek odgovoriti pruženom rukom“, navedeno je u saopštenju ministarstva.

U Vašingtonu u četvrtak uveče počinje dvodnevni sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Avdulaha Hotija, u sklopu nastavka dijaloga Beograda i Prištine, na kom će se, kako je najavljeno, razgovarati o ekonomskim temama.

Domaćini skupa u Beloj kući su specijalni izaslanik američkog predsednika za pregovore Kosova i Srbije Ričard Grenel i savetnik za nacionalnu bezbednost Robert O’Brajan.