Georgiev: Pravi trenutak za intervju s Đukanovićem, pretnje na mrežama zbog toga

Vesti 03. sep 202009:55 > 10:03
N1

Direktor vesti i programa Njuzmaks Adrije Slobodan Georgiev izjavio je da je reakcija na intervju sa crnogorskim predsenikom Milom Đukanovićem, koji je emitovala Nova S, bio za njega očekivan, "pogotovo u ovim radikalnim i ekstremnim okolnostima".

„Reč je o ekskluzivnom intrervjuu, a to rade dobri novinari. Đukanović nikom nije dao intervju nakon izbora, sem nama. On je predsednik Crne Gore i velika politička figura u regionu“, rekao je Georgiev za Danas.

POVEZANE VESTI:

On je upitao i da li je postojao bolji povod da se uradi intervju sa Đukanovićem i to u trenutku kada njegova partija gubi izbore, navodeći da je intervju dogovoren pre izbora i da tu nema nikakve misterije ili tajne agende za šta ih pojedini optužuju.

Kako je naveo, nisu ni očekivali neka spektakularna saznanja od Đukanovića, „ali je rekao dosta važnih stvari o tome kako vidi postizborni proces, ali i ulogu Srbije u periodu pre izbora“.

„Mi nismo radili priču o Đukanoviću, istraživali njegove poslove ili umešanost u bilo kakav kriminal, pa došli kod njega i rekli ‘e dobro, druže, ajde da porazgovamo malo o ovom kriminalu. To nije bio takav razgovor“, istakao je Georgiev.

On je na Tviteru napisao da je najava razgovora sa Đukanovićem izazvala silne emocije, neke toliko snažne da su mu pretili „vešanjem na Terazijama“, drugi da će ga ubiti.

Georgiev je za Danas rekao i da se stalno suočava sa pretnjama, navodeći da je to jezik društvenih mreža koji ne trpi nijanse.

„Na ozbiljne pretnje policija često i sama reaguje, jer ih objavljujem javno“, rekao je on.