Nastavljeno suđenje Ninoslavu Jovanoviću za otmicu, svedočili lekari KC Niš

Vesti 02. sep 202015:58 > 16:12
Podeli:
Izvor: N1

Pred niškim Višim sudom nastavljen je glavni pretres u procesu protiv višestrukog otmičara i zlostavljača iz Malče kod Niša - Ninoslava Jovanovića. Ispitani lekari Kliničkog centra Niš, kao i veštak psiholog.

Jovanović je i ovog puta u sud ušao sakriven od očiju javnosti. Kombijem je dovezen do samog zadnjeg ulaza u nišku palatu pravde i sproveden do sudnice gde je pristup javnosti zabranjen.

Pravdajući se zaštitom maloletnog lica, suđenju ne mogu da prisustvuju ni novinari, a po okončanju ročišta izdato je šturo sapoštenje, sastavljeno od dve rečenice.

„Nastavljen je dokazni postupak i ispitani su lekari Kliničkog centra Niš, kao i veštak psiholog koji je postupao kao član komisije Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, koja je obavila psihijatrijsko veštačenje optuženog“, navela je PR Višeg suda Irena Guśić.

Ni majka otete maloletnice, Aleksandra, nije imala komentar. Odbila je po izlasku iz suda da prenese o čemu je bilo reči na ročištu. Ninoslav Jovanović optužen je za zlostavljanje i otmicu devojčice iz Suvog dola 20. decembra 2019. godine. Uhapšen je 17 dana kasnije, a policija, vojska i dobrovoljci su maloletnicu, koju je Jovanivic oteo u jutarnjim časovima na putu do škole, pronašli 10 dana od otmice u napuštenoj kući u obliznjem selu Pasjača.

Pošto je, podsetimo, krivicu najpre delimično priznao, optuženi je tokom glavnog pretresa krenuo sa osporavanjem psihijatrijskih procena da je svesno učinio krivična dela koja mu se stavljaju na teret.

Stiče se utisak da je upravo „igranje na kartu“ neuračunljivosti trenutna strategija odbrane Jovanovića koji, ukoliko sud tako odluči, može da dobije i doživotnu robiju.

Sledeći glavni pretres je zakazan za 16. septembar.