Milojičić ne priznaje odluke "Đilasovog poltrončića", Božović nije obavešten

Vesti 31. avg 202022:10 > 22:12
Izvor: N1

Funkcioner i nekadašnji poslanik Demokratske stranke Balša Božović izjavio je FoNetu da nije dobio nikakvo obaveštenje, niti obrazloženje o isključenju iz DS, dok nekadašnji poslanik Demokratske stranke Radoslav Milojčić kaže da ne priznaje odluke "smešnog Đilasovog poltrončića".

POVEZANE VESTI

 Božović je u SMS poruci napisao da nije ni znao za odluku Izvršnog odbora DS o svom, ali i isključenju iz stranke Branislava Lečića, Slobodana Milosavljevića i Radoslava Milojčića dok ga mediji o tome nisu obavestili.

„U Zagrebu sam na sastanku Akademije za razvoj demokratije. Nisam dobio nikakvo obaveštenje, niti obrazloženje“, napisao je Božović.

Radoslav Milojčić izjavio je FoNetu da ne priznaje „nakaradne odluke smešnog Đilasovog poltrončića“, aludirajući na predsednika DS Zorana Lutovca i odluku Izvršnog odbora DS da bude isključen iz stranke.

Milojčić je ukazao da je IO DS smenjen na sednici Glavnog odbora stranke 21. juna u Madlenijanumu, a da Lutovac sa Dušanom Konstadinovićem, „za račun Dušana Petrovića i Dragana Đilasa“ ruši DS već dve i po godine.

Prema njegovim rečima, Lutovac je raspustio 75 opštinskih odbora, omladinu, forum penzionera.

„Ponosan sam na onih 5.000 članova koji su platili članarinu i koji će 26. septembra izabrati novog predsednika DS“, rekao je Milojčić.

Upitan da li je prikladan rečnik kojim naziva Lutovca, Milojčić je upitao kako nazvati čoveka koji sve radi u interesu Dragana Đilasa, a ne DS i koji ono što čuje sa sastancima Saveza za Srbiju sprovodi na Predsedništvu DS.

„On ne želi da razgovara sa 140 članova Glavnog odbora, nijednom sa poslaničkim klubom DS, on je sa Đilasom dao 200 mandata Vučiću“, predočio je Milojčić i ponovio da je Lutovac raspustio polovinu opštinskih odbora stranke i nije napravio nijedan.

„Idu nam izbori i ko će da se bije sa Vučićem? Isključen sam iz DS, a koji član Statuta sam prekršio? Nisam se kandidovao na tuđoj listi, niti podržao drugu, nema drugog razloga“, naveo je on.

Milojčić je rekao i da je IO DS prekršio statut jer mu je sinoć, a ne sedam dana ranije, kako predviđa Statut, upućen poziv za svedočenje na današnjoj sednici, kojoj nije prisustvovao.

Milojčić je rekao da bez DS nema promena u Srbiji, a da bi svaki normalan predsednik stranke podigao opštinske odbore, dao im autonomiju.

Svakako će DS biti stožer opozicije, smatra Milojčić, a ne Dragan Đilas koji to kaže pre dva dana a kupio je stranku.

Lutovac kao kandidat za odbornika na svom biračkom mestu je dobio dva odsto. Kako će onda da dobije izbore u Surdulici? Neka sam ja najgori, ali ja dobijam podršku u mestu u kojem živim, radim, šetam se sa porodicom, bacam đubre, naglasio je Milojčić.

„Dušan Petrović i Dragan Đilas su sami napustili stranku. Đilas je stranku posle Borisa Tadića 2012. godine sa 23 odsto sveo na šest odsto. Vučić da je bio na čelu DS ne bi je toliko upropastio“, zaključio je Milojčić.