U Novom Pazaru skoro 40 odsto pozitivnih na brzim testovima na koronavirus

Shutterstock

Od početka nedelje do danas u Domu zdravlja u Novom Pazaru urađeno je ukupno 116 seroloških (brzih) testova iz krvi, od čega je 46 bilo pozitivno, pokazuju podaci Štaba za vanredne situacije, prenosi lokalni Radio Sto plus.

Testovi su obavljeni u Domu zdravlja, saopštio je mesni Štab za vanredne situacije. Uz to je ove nedelje pregledano 236 osoba, urađen je 61 radiološki snimak pluća i 68 drugih laboratorijskih analiza.

Na infektivnom odeljenju Regionalne kovid-bolnice je svega četvoro pacijenata.

Tokom ove nedelje niko nije umro od koronavirusa, nije bilo transporta obolelih u druge bolnice, niti je iko od pacijenata bio na respiratoru.

Na konferenciji za novinare u petak u 15h, s druge strane Krizni štab Vlade Srbije je saopštio da je situacija u Novom Pazaru  pod kontrolom i stabilna.

Informacije koje su se pojavile nisu bile tačne, tvrdi pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, član Kriznog štaba.

„Na infektivnom odeljenju bolnice u Novom Pazaru leže samo četiri pacijenta, situacija se može smatrati stabilnom, ne samo zbog broja ležećih pacijenata već i zbog broja zaraženih, imamo samo pet pacijenata koji su novootkriveni” u poslednjih nekoliko dana, kazao je on.

Više vesti o kovidu-19, pandemiji i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte u BLOGU UŽIVO i na stranici Koronavirus.