Rektorka BU: Teorijski deo nastave onlajn, praktični na fakultetima

Vesti 26. avg 202018:27 > 18:34
N1

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović izjavila je da je po preliminarnim podacima, uspeh polaganja ispita u junu i julu na većini fakulteta u Srbiji bio skoro isti kao u istom periodu prošle godine.

Gostujući na Radio televiziji Srbije, ona je rekla da će se zbog epidemije koronavirusa, teorijski deo nastave u novoj akademskoj godini izvoditi onlajn, a praktični deo na fakultetima.

„Ništa se ne menja kako je bilo od maja, juna. Fakulteti su se logistički pripremili kako da studenti borave u njima na najbezbedniji način, od obaveznog nošenja maski, dezo-barijera i sredstava za dezinfekciju ruku do pravila da u prostorima za polaganje ispita može da bude jedan student na četiri kvadrata“, navela je rektorka.

Najavila je i da će biti razmotrena mogućnosti da se diplomira „sa malim zakašnjenjem“ ali i dodala da je to „predmet dogovora“.

„Verujem da će sve da se razjasni na sednici Senata Univerziteta koja će biti održana 9. septembra“, kazala je rektorka.

Komentarišući zahteve studenata za smanjenje školarine za 30 odsto u narednoj akademskoj godini, ona je rekla da će Senat Univerziteta razmotriti mogućnosti za to, ali i dodala da „negde neko mora da plati uslugu visokog obrazovanja“.