Vučić: Moguće prisustvo Trampa na sastanku govori možda o još nekim idejama

Vesti 25. avg 202020:25 > 20:29
Tanjug/ Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne zna koja će biti agenda sastanka delegacije koju on predvodi i delegacije Kosova u Vašingtonu, ali da mogućnost prisustva predsednika SAD Donalda Trampa "govori možda o još nekim idejama", pored razgovora o ekonomiji.

„Nemam nikakve sumnje da će za delegaciju koju vodim i za sve nas noći biti besane, ne lake, ali mi znamo svoj zadatak i svetinju koju čuvamo – Srbiju, za nas je najveća“, kazao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.

POVEZANE VESTI

Vučić je naglasio da je delegacija koju će on predvoditi, u potpunosti spremma i to „desetostruko“ više od kosovske.

„Upoznaćemo javnost sa svim što se događa, nećemo sakriti ništa, i verujem da ćemo imati snage i mudrosti da donesemo najbolju odluku po Srbiju“, rekao je Vučić.

Naglasio je da će „najvažnije odluke donositi narod Srbije“.

Sastanak delegacija Kosova i Srbije u Vašingtonu je odložen za petak, 4. septembar, a neki mediji spekulištu da je to zato da bi predsednik SAD Donald Tramp mogao da se priključi razgovorima.

Sastanak u Vašingtonu je najavio izaslanik američkog predsednika za dijalog Kosova i Srbije Ričard Grenel, a organizuje ga Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost, Robert O’Brajen iz čije je kancelarije potvrđeno da će na sastanku biti predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti.