Naprednjak Radoslav Marjanović novi predsednik opštine Stari grad

Izbori 2020 24. avg 202020:49 > 20:50
Izvor: Nova.rs/Filip Krainčanić

Radoslav Marjanović iz SNS izabran je za predsednika opštine Stari grad. Za njega je glasalo 43 od ukupno 52 odbornika koji su prisustvovali sednici Skupštine opštine. Osam odbornika je bilo protiv, a jedan listić je bio nevažeći.

Radoslav Marjanović rođen je 1989. godine u Beogradu. Diplomirao je ekonomiju na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju, a od 2017. godine je na master studijama na Fakultetu političkih nauka. Od 2014. godine je odbornik u Skupštini grada Beograda i predsednik Saveta za budžet i finansije, kao i saradnik za finansije u Ministarstvu omladine i sporta.

Član je Nadzornog odbora JP „Skloništa“. Zamenik je šefa odborničke grupe SNS u Skupštini Beograda.

Za njegovog zamenika izabran je Aleksandar Todorović iz SPS, piše Nova.rs.

PROČITAJTE I:

Na današnjoj sednici izabrani su i članovi Opštinskog veća Starog grada. To su bivši rukometaš Nedeljko Jovanović, ugostitelj Andrej Kesić, preduzetnik Branislav Zec i ekonomisti Bojan Kalaba i Nikola Blagojević.

Prilikom utvrđivanja dnevnog reda, za reč se javio Marko Živković sa odborničke liste „Srce grada“, koji je rekao da je poslednjih dana bilo spekulacija o tome ko će činiti novu opštinsku većinu, zbog čega bi možda bilo bolje, ukoliko Statut opštine to dozvoljava, da glasanje za novog predsednika opštine, zamenika predsednika i članove Opštinskog veća bude javno.

Međutim, predsednik Skupštine opštine Stari grad Dušan Petrić (SPAS)je objasnio da to nije predviđeno Statutom, odnosno da glasanje mora biti tajno.

Skupština opštine Stari grad ima 56 odbornika, a najviše njih – 27, čine odbornici SNS, dok devet odbornika ima odbornička lista „Čuvamo Stari grad – ujedinjena opozicija“, u kojoj se nalaze „Čuvari Starog grada“, Nova stranka, Ujedinjena demokratska Srbija, Građanski demokratski forum i Demokratski blok.

Odbornička lista SPS – JS ima šest odbornika, odborničke liste SPAS i „SRCE GRADA – PSG i nestranačke komšijske inicijative za očuvanje Starog Grada“ imaju po pet odborničkih mesta, dok pokret „METLA 2020“ ima četiri odbornika.