RTS zvao Žeželja i Šolaka u debatu, Šolak – ne znam o čemu bismo debatovali

Vesti 24. avg 202020:34 > 20:44
N1

Radio televizija Srbije je objavila da je u cilju da se javnosti predoči kakva je stvarna situacija u oblasti proizvodnje medijskih sadržaja, pozvala vodeće ljude dve najveće kuće koje se tim poslom bave.

Kako su objasnili iz Javnog servisa, razlog za ovaj razgovor su sve češći istupi političara vlasti i opozicije, koji iznose različite optužbe vezane za ovo poslovanje, što stvara utisak u javnosti da u Srbiji postoji sukob proizvođača i distributera medijskih sadržaja koji nije u interesu građana.

POVEZANE VESTI:

RTS navodi da je stupio u kontakt s Igorom Žeželjem, predsednikom kompanije Mondo ink, i Draganom Šolakom, predsednikom savetodavnog odbora i suvlasnikom Junajted grupe, ocenivši da bi oni mogli kvalitetno da doprinesu razumevanju navedene situacije.

Igor Žeželj je prihvatio poziv da razgovara o pomenutoj temi iako, kako sam kaže, retko nastupa u medijima.

„Verujem da bi razmena stavova i ideja sa gospodinom Šolakom doprinela razumevanju šire slike i trendova razvoja medijskog tržišta Srbije i regiona“, izjavio je Žeželj u poruci upućenoj RTS-u.

Dragan Šolak zahvalio je na pozivu, navodeći u imejlu upućenom RTS-u sledeće razloge za odbijanje: „O temi kojom želite da se bavite u emisiji, mislim da ne mogu da vam dam relevatno mišljenje iz jednostavnog razloga, ni kompanija u kojoj radim ni ja lično nismo deo bilo kakvog sukoba proizvođača i distributera medijskih sadržaja. Posebno iznenađuje Vaš predlog da sedim u studiju sa sa gospodinom Žeželjem. Mi nemamo baš ništa zajedničko, niti smo suprostavljeni po bilo kom pitanju da bismo o bilo čemu diskutovali“, zaključio je Šolak.

RTS, na kojem se skoro nikada ne viđaju debate i sučeljavanje mišljenja, saopštava da veruje da je svaki razgovor koji ima za cilj razjašnjenje i prevazilaženje nekog društvenog problema dobar i koristan i smatra da je Javni servis pravo mesto za takve debate.