Majka uhapšena zbog podvođenja ćerke, ministarstvo zatražilo vanredni nadzor

Vesti 23. avg 202013:02 > 13:09
Shutterstock

B.J. (48) iz okoline Aleksinca uhapšena je zbog sumnje da je podvodila svoju 13-godišnju ćerku objavili su mediji. Zbog sumnje na zanemarivanjanje i seksualnog iskorišćavanja deteta, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević naložio je da se izvrši hitan nadzor nad stručnim radom u centrima za socijalni rad u Aleksincu i Bogatiću.

 „Nadležni su u obavezi da u što hitnijem roku izvrše nadzor i izveštaj o nadzoru dostave ministru na uvid, kako bi se preduzele odgovarajuće mere i dalje postupalo u skladu sa zakonom i ovlašćenjima“, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Mediji su objavili da je niška policija uhapsila B.J. (48) iz jednog sela u okolini Aleksinca zbog sumnje da je tokom dve godine svoju 13-godišnju ćerku podvodila muškarcima koje je poznavala radi prostitucije.

„Majka je pronalazila ‘klijente’ među svojim poznanicima i dovodila ih u kuću. Osim u selu kod Aleksinca, susrete je dogovarala i u jednoj kući u Niš“, navode sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Osumnjičena B.J. je seksualne usluge svoje ćerke naplaćivala od 1.000 do 3.000 dinara, a osim toga od „klijenata“ je tražila da im kupuju hranu ili drva.

Ona se sumnjiči za trgovinu ljudima, a pod sumnjom da su počinili isto krivično delo uhapšena su četvorica muškaraca K.M. (26), S.S. (57), P.A. (30) i N.Š.(46).

Devojčica je u vreme kada je podvođenje počelo imala 12 godina.