Otvaranje bioskopa i pozorišta u ponedeljak, maksimalno 500 osoba

Vesti 21. avg 202012:51 > 12:55
Pixabay

Krizni štab za suzbijanje koronavirusa doneo je odluku da se od ponedeljka dozvoli održavanje kulturnih dešavanja sa prisustvom publike, poput bioskopa, pozorišta i koncerata u institucijama kulture, uz ograničenja kojih se organizatori moraju strogo pridržavati.

Kako se navodi u saopštenju, dozvoljeno je prisustvo publike ili gledalaca, ali njihov broj ne sme da prelazi pet stotina.

„To znači da ni u bioskopskim i pozorišnim salama, ali ni u većim halama i arenama, ne sme biti više od 500 gledalaca. Dodatno, organizatori treba da se pridržavaju svih preventivnih mera pri organizovanju događaja, koje su dogovorene na sastanku premijerke Ane Brnabić i predstavnika pozorišta, bioskopa i manifestacija“, piše u saopštenju.

Navodi se da se moraju nositi maske i poštovati fizička distanca od 1,5 metar odnosno jednog praznog sedišta između ljudi. Određena je i „adekvatna fizička distanca na događajima na otvorenom“.

Zamenica direktora Instituta „Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević rekla je za RTS da će te ustanove biti očišćene do ponedeljka, s obzirom da nisu radile duže vreme.

Dodala je da će u svakoj ustanovi postojati redari, ali da se polazi od činjenice da je svako odgovoran za sopstveno zdravlje.

Direktor Kombank dvorane Igor Stanković mišljenja je da bioskopi u ovim uslovima treba da budu mesto socijalizacije i napominje da će se sve preventivne mere poštovati.

Više vesti o pandemiji čitajte u našem BLOGU UŽIVO i na stranici Koronavirus.