Prvanović u pismu zaposlenima na RTS: Vratite ugled novinarskoj profesiji

Vesti 20. avg 202012:36 > 12:37
Izvor: N1

Istraživač u Institutu za fiziku u Beogradu Slobodan Prvanović poručio je zaposlenima na Radio-televiziji Srbije (RTS) da imaju mogućnost da vrate ugled novinarskoj profesiji i pozvao ih da vrate dostojanstvo građanima i "njima samima".

POVEZANE VESTI

„Ključni oslonac ovom izvitoperenom režimu ste vi, odnosno vaša ćutnja, vaše okretanje glave, vaše saginjanje. Ključnu ulogu u spašavanju Srbije od potpune propasti možete da imate vi. Od vas zavisi, od vas snimatelja, kamermana, producenata i producentkinja, organizatora i organizatorki, asistenata režije, reditelja, majstora tona, majstora svetla, scenografa, novinara i novinarki, dramaturga… Od vaše časti i poštenja zavisi“, ocenio je Prvanović u otvorenom pismu zaposlenima na RTS-u.

Prema njegovim rečima, obaveza svih zaposlenih na javnom servisu je da u skladu sa zakonima izveštavaju o svim dešavanjima u državi.

„Niste dužni da zastupate lične interese vašeg direktora, vašeg glavnog urednika, članova vašeg upravnog odbora ili interese bilo koje političke opcije. Vi niste dužni da ćutite pred najsramnijim urušavanjem RTS-a, niste dužni da skrivate činjenice, niste dužni da obmanjujete javnost i niste dužni da kršite zakone u ime bilo čijih interesa“, ocenio je Prvanović u pismu.