Seniću, direktoru u "Koridorima", plata i u Opštinskom veću Rače

Vesti 18. avg 202019:38 > 19:41
Podeli:
Izvor: N1

Direktor sektora za izgradnju Javnog preduzeća "Koridori Srbije" Aleksandar Senić od danas će primati i platu u Opštinskom veću Rače kragujevačke, potvrdio je za N1 Budimir Milenković, odbornik stranke Bolja Srbija, jedini opozicioni predstavnik građana u Rači, jer je preostalih 26 odbornika vlast - 23 naprednjaka i troje socijalista.

„Na sednici po hitnom postupku izabrano je Opštinsko veće od pet članova. Od toga je troje članova na plaćenom radu. Interesantno je da je među njima i gospodin Aleksandar Senić, plaćeni član Opštinskog veća, gospodin Domanović, takođe plaćeni član kao i gospodin Milić. Od pet članova veća četvoro je iz SNS, a jedan iz SPS „, dodaje Milenković.

Na današnjoj sednici sve važne funkcije u skupštini i izvršnoj vlasti ove male šumadijske opštine dobili su naprednjaci, a socijalistima je pripalo mesto zamenika predsednika opštine i člana opštinskog veća. Sednicu je obeležio protest vlasnika parcela u račanskim selima zbog odluke opštinske komisije o ukrupnjavanju, odnosno komasaciji zemljišta.

Nezadovoljni zemljoradnici ispred sale u kojoj se održavala konstitutivna sednica opštine Rača nosili su transparente i zviždali odbornicima. Posle četiri sata odbornici su izašli na dva izlaza iz Doma kulture, ali se niko od njih obratio okupljenima.

To nije učinio ni novoizabrani predsednik Skupštine opštine Rača naprednjak Branko Radosavljević, koji je prethodno onemogućio dopisnika N1 da prati sednicu, grubo odgurnuvši objektiv kamere i mikrofon na njoj. Ulazak u salu sprečavali su radnik opštinskog obezbeđenja i policajac u civilu.

Pogledajte prilog N1: