Broj inficiranih koronavirusom u preduzeću Magna seating se utrostručio

Vesti 18. avg 202014:09 > 14:16
N1

Pre nedelju dana radnici Magna seatinga iz Odžaka, kompanije koja proizvodi navlake za autosedišta i upošljava više od 1.600 ljudi, održali su štrajk upozorenja zbog epidemiološke situacije i straha da im rukovodstvo ne saopštava prave informacije o broju zaraženih.

Iako je i iz kompanije i iz Ministarstva rada u međuvremenu stigla informacija da je situacija pod kontrolom, broj potvrđenih slučajeva infekcije do danas se utrostručio. Novi podaci pokazuju da je broj zaraženih porastao na 52.

POVEZANA VEST

Iz Magna seating za N1 pojašnjavaju da su započeli proceduru praćenja kontakata, koja podrazumeva i testiranje svih zaposlenih koji su bili u neposrednom kontaktu sa inficiranima.

Iz sindikata pozivaju rukovodstvo kompanije da testiraju sve radnike, kao i da, ukoliko je potrebno, na određeni vremenski period obustavi proizvodnju dok se epidemiološka situacija ne smiri.

Povodom informacije da su u preduzeću „Magna seating“ iz Odžaka od koronavirusa preminule dve radnice, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević ponovio je nedavno da se prilikom posete ovom preduzeću „lično uverio da je rukovodstvo sprovelo sve propisane mere Vlade Srbije i resornog ministarstva, ali da je ovo dokaz da je i pored toga nažalost moguće da dođe do smrtnih ishoda“.

Više vesti o pandemiji čitajte u našem BLOGU UŽIVO i na stranici Koronavirus.