Naprednjacima sve funkcije u skupštini Rače, podrška socijalista

Izbori 2020 18. avg 202012:24 > 12:30
N1/ Milan Nikić

U Rači kragujevačkoj je, bez prisustva javnosti, održana konstitutivna sednica novog saziva lokalne skupštine, a sve funkcije dobili su članovi Srpske napredne stranke.

Za predsednika SO Rača izabran je Branko Radosavljević (SNS), njegov zamenik je partijski kolega Srđan Marković, a sekretar skupštine Rača u tekućem mandatu je Marija Stevanović.

Ovo je za N1 izjavio Budimir Milenković (Bolja Srbija) jedini opozicioni odbornik račanske skupštine.

„Oni odugovlače sa završetkom sednice jer ih ispred Doma kulture, u kome se održava sedinca zbog korone, čekaju nezadovoljni meštani sela Sepci i Saranovo, zbog komasacije zemljišta. Za sve današnje odluke glasalo je 23 odbornika SNS, a podržavaju ih troje socijalista, koji nisu participirali u funkcionerskim mestima“, kaže Milenković.

Novi predsednik Skupštine opštine Rača Branko Radosavljević je iz sale pre početka sednice izbacio reportera N1, a tom prilikom je grubo odgurnuo objektiv kamere i mikrofon na njoj.

Potom je sala u kojoj je održana sednica zaključana.

U više navrata centar Rače nadletali su avioni „Orao“ Ratnog vazduhoplovstva Vojske Srbije.

Protest meštana sela Saranovo i Sepci

N1/Milan Nikić

Meštani sela Saranovo i Sepci danas su sve vreme održavanja konstitutivne sednice Skupštine opštine Rača protestovali ispred sale zbog komasacije zemljišta.

Ispred Doma kulture u kome je održana sednica zbog koronavirusa seljaci su negodovali verbalno i nosili su transparente „Bezakonje, korupcija , ucena, pohlepa, otimačina“.

Meštani Sepaca i Saranova traže ukidanje komasacije kojom gube po 20 odsto zemljišta i promenu lokacije svoje zemlje. Oni ističu da će narednih nedelja radikalizovati proteste.