Presuda protiv Informera: Isplatiti Veselinoviću i Lazoviću po 80.000 dinara

Vesti 18. avg 202011:54 > 12:03
Podeli:
Izvor: Ne davimo Beograd

Inicijativa Ne davimo Beograd saopštila je da je dobila još jednu prvostepenu presudu po tužbi protiv dnevnih novina Informer i glavnog i odgovornog urednika Dragana J. Vučićevića.

Tuženom je naloženo da aktivistima inicijative Dobrici Veselinoviću i Radomiru Lazoviću, na osnovu pretrpljenog duševnog bola zbog povrede ugleda i časti isplati po 80.000 dinara.

Kako se navodi u saopštenju, u tekstu pod naslovom „Žuti patkari se zakrvili zbog keša i švalerke“ izneto je više neistina s ciljem da se aktivisti Ne davimo Beograd predstave kao izdajnici, nasilnici koji za novac organizuju proteste, kao sluge stranog faktora i radikalna formacija koja želi da poljulja ustavni poredak, pa čak i kao neko ko bi mogao da ugrozi život pojedincima na vlasti.

„Pravni tim inicijative Ne davimo Beograd podneće žalbu na presudu jer smatramo da iznos presude ne odgovara delu, a nastavićemo da se pravnim putem i dalje borimo da se ne dozvoli da režimski mediji uništavaju živote nepodobnih gradjana, aktivista i novinara“, navedeno je u saopštenju.

Inicijativa Ne davimo Beograd je podsetila da se nalazi na udaru režimskih tabloida još od pokretanja serije protesta protiv rušenja u Savamali 2016. godine.