KBC Zvezdara izlazi iz kovid sistema

Vesti 18. avg 202008:48 > 08:53
Tanjug / Vlada Srbije / Slobodan Miljević

Direktor Kliničko-bolničkog centra Zvezdara Petar Svorcan izjavio je da se ta bolnica od sutra vraća u režim "non-kovid rada", odnosno da zvanično izlazi iz kovid sistema.

Svorcan je za Radio-televiziju Srbije kazao da će se u početku raditi sa hitnim slučajevima, dok će pregledima i kontrolama zakazanim za avgust biti promenjeni termini.

„Naši pacijenti znaju da svoje termine dobijaju od svojih lekara u domovima zdravlja, mi smo već dali termine domovima zdravlja. Od sutra će naša poliklinika početi sa radom, sa pregledom pacijenata koji imaju zakazane termine“, naveo je on.

Prema njegovim rečima, KBC Zvezdara je u „prvom krugu“ epidemije koronavirusa primila 930 pacijenata, a u drugom 1.150 pacijenata.

Svorcan je kazao da je u drugom krugu bilo više srednje teških i teških pacijenata, koji su „dominantno zahtevali kiseoničnu potporu“.

„Mi smo u jednom danu nekada trošili preko četiri tone kiseonika, a u normalnim uslovima nam je to dovoljno za nekoliko meseci“, rekao je direktor KBC Zvezdara.

Više vesti o pandemiji čitajte u našem BLOGU UŽIVO i na stranici Koronavirus.